Cold in July

Jim Mickle (2014)

Nagyon szimpatikus, komplett, egyedi hangvételű sztori. Van benne a mulatságos 80-as évekből, a klasszikus krimitörténetekből, de ugyanúgy film-noirból, vagy inkább neo-noirból is. Érett, kidolgozott forgatókönyv, mentes minden zavaró klisétől, csak a legszükségesebbek maradtak benne. Hatalmas piros pont a tematikus, szintetizátor alapú zene, ami rengeteget dob az egyediségén. Leheletfinom poénok könnyítik a hangvételt. Bár nincs ínyemre ez a ide-oda ugráló sötétségű fényképezés, koncepció szerint csinálják, úgyhogy értékelendő.
Az ilyen filmekre szokták mondani, hogy ha ez lenne a minimum szint amivel találkozunk, akkor nem lenne sírás. Még hozzátenném, hogy nagyjából ez az amiről mindig beszélek. Ha van egy határozott elképzelés és nem engedik, hogy unásig ismert hülyeségekkel szurkálják tele a filmet, akkor a végére mindig mosolyra áll az ember szája széle.   7/10

Szerk. '20.02.02.: Szuperjó!   8/10


Vinessa Shaw abszolút nincs kihasználva, mint nő. Ordít, hogy mennyit tehetett volna hozzá egy esetleges poénra, érzékire vagy bármilyenre vett erős asszony karakter. Nem rossz amit csinál, de nincs megírva a szerepe, csak úgy ott van.

Megjegyzések